Choco Journal

  • História čokolády
    Monika Dimitrovičová

    História čokolády

    História čokolády sa formovala tisícročia. Začala sa písať v dobách, kedy ľudia verili, že kakaové bôby sú darom bohov. Prepletená je mnohými civilizáciami a historickými udalosťami. V dnešnom blogu sa zameriame na najvýznamnejšie medzníky v histórii vzniku čokolády a samotného objavu kakaových bôbov.   Od...

  • Dokonalé čokoládovo-alkoholové opojenie
    Monika Dimitrovičová

    Dokonalé čokoládovo-alkoholové opojenie

    Keď sa povie alkohol a čokoláda, ihneď sa nám vybavia bonbóny alebo darčeky, avšak ak patríte medzi milovníkov kvalitnej čokolády, určite viete, že čokoláda a alkohol k sebe patria v akomkoľvek spojení. Dôležité je len správne skombinovať horkú alebo mliečnu čokoládu s obľúbeným  alkoholickým...

  • Bean to bar čokolády vs. masový predaj v supermarketoch
    Monika Dimitrovičová

    Bean to bar čokolády vs. masový predaj v supermarketoch

    Výrobcov čokolád existuje obrovské množstvo. Nie je však čokoláda ako čokoláda. Nielen na pultoch predajní, ale zrejme aj v našich domácnostiach sa často vyskytujú produkty, ktoré nakupujeme masovo a bezhlavo. Kvantita pred kvalitou dokáže na istý čas vzbudiť náš pocit dobrého výberu,...

  • Spoznajte tajomstvo rodinnej čokoládovne Simón Coll
    Viktória Vargová

    Spoznajte tajomstvo rodinnej čokoládovne Simón Coll

    Výrobcov čokolád existuje na trhu veľké množstvo, ale len pár z nich sa môže pýšiť titulom jednej z najstarších. Príbeh španielskej značky Simón Coll je silno prepletený rodinnými väzbami, vášňou k objavovaniu nových receptúr a láskou k čokoláde, ktorá sa...

  • Čokoláda ako jesenné antidepresívum
    Viktória Vargová

    Čokoláda ako jesenné antidepresívum

    Ak patríte medzi ľudí, ktorých dokáže jesenné počasie vyviesť z miery, určite vás poteší pravý gurmánsky zážitok z čokolád, ktoré sú plné antioxidantov i teobromínu. Nenechajte sa zdeprimovať upršaným počasím a ponorte sa s nami do sveta čokolád, ktoré vás nakopnú energiou.    ...

  • Viktória Vargová

    3 veci, ktoré by ste mali vedieť o kakaovom masle

    Možno je to len moja naivná predstava, ale predpokladám, že pred kúpou čokolády si prečítate jej zloženie. Teda, pevne v to dúfam. Najmä pri kvalitnej a poctivej čokoláde by ste medzi jednotlivými ingredienciami mali určite natrafiť na kakaové maslo. Mnohí...

  • Viktória Vargová

    Najlepšiu chladenú čokoládu robia v Trnave

    Chladená čokoláda? Počula som už o ľadovej, ale o chladenej nie. Nedajte sa zmiasť. Na prvý pohľad je na nerozoznanie od horúcej, ale akonáhle do nej zaboríte lyžičku, zistíte, že je oveľa krémovejšia, hustejšia a podstatne chladnejšia... V trnavskej čokoládovni ChocoLoco...