Recept na čokoládovú maškrtu s kokosom a hruškou

Recept na čokoládovú maškrtu s kokosom a hruškou

Spríjemnite si dlhé zimné večery čokoládovými nápojmi, ktoré Vám osladia život a zaženú únavu z pochmúrneho počasia. V dnešnom blogu prinášame náš prvý tip na čokoládový nápoj s kokosovým mliekom a hruškou.

 

 

Na 1 porciu potrebujete tieto suroviny

  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 50 ml Alpro kokosového nápoja
  • 40 g čokoládovej posýpky Simón Coll (obsahuje 46 % kakaa)
  • ¼ mokka lyžičky mletej škorice
  • ¼ mokka lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ hrušky

 

Postup prípravy receptu

V malom hrnci na miernom ohni si zohrejeme 150 ml plnotučného mlieka a 50 ml kokosového nápoja. Rozpustíme v ňom 40 g čokoládovej posýpky. Rozpustenú čokoládu vylejeme do mixéra, pridáme štipku mletého klinčeka a ¼ mokka lyžičky mletej škorice.  Následne si nakrájame hrušku na menšie kocky a rozmixujeme v rozpustenej čokoláde. Nápoj môžeme navrchu dozdobiť mletým kokosom.

 

 

Bezlaktózová verzia receptu

150 ml plnotučného mlieka môžete úplne vynechať a nahradiť 200 ml bezlaktózového kokosového nápoja Alpro. 46 % čokoládový posyp Simón Coll nahradíte bezlaktózovou 85 % tabuľkovou horkou čokoládou Simón Coll a dosladíte cukrom. Celý postup zostáva rovnaký.

 

 Na 1 porciu potrebujete tieto suroviny

  • 200 ml Alpro kokosového nápoja
  • 40 g 85 % horkej čokolády Simón Coll
  • 1 malú lyžičku cukru
  • ¼ mokka lyžičky mletej škorice
  • ¼ mokka lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ hrušky

 

 

Postup prípravy receptu

V malom hrnci na miernom ohni si zohrejeme 200 ml kokosového nápoja. Rozpustíme v ňom 40 g horkej čokolády.                                                                                        Rozpustenú čokoládu vylejeme do mixéra, pridáme štipku mletého klinčeka a ¼ mokka lyžičky mletej škorice. Následne si nakrájame hrušku na menšie kocky a rozmixujeme v rozpustenej čokoláde. Nápoj môžeme navrchu dozdobiť mletým kokosom.

 
Prajem Vám dobrú chuť!

Bean to bar čokolády vs. masový predaj v supermarketoch
Pravda o belgickej čokoláde, ktorú by mal poznať každý milovník čokolády