
Recept na čokoládovú maškrtu s kokosom a hruškou
Spríjemnite si dlhé zimné večery čokoládovými nápojmi, ktoré Vám osladia život a zaženú únavu z pochmúrneho počasia. V dnešnom blogu prinášame náš prvý tip na čokoládový nápoj s kokosovým mliekom a hruškou.
Na 1 porciu potrebujete tieto suroviny
- 150 ml plnotučného mlieka
- 50 ml Alpro kokosového nápoja
- 40 g čokoládovej posýpky Simón Coll (obsahuje 46 % kakaa)
- ¼ mokka lyžičky mletej škorice
- ¼ mokka lyžičky mletého klinčeka
- ¼ hrušky
Postup prípravy receptu
V malom hrnci na miernom ohni si zohrejeme 150 ml plnotučného mlieka a 50 ml kokosového nápoja. Rozpustíme v ňom 40 g čokoládovej posýpky. Rozpustenú čokoládu vylejeme do mixéra, pridáme štipku mletého klinčeka a ¼ mokka lyžičky mletej škorice. Následne si nakrájame hrušku na menšie kocky a rozmixujeme v rozpustenej čokoláde. Nápoj môžeme navrchu dozdobiť mletým kokosom.
Bezlaktózová verzia receptu
150 ml plnotučného mlieka môžete úplne vynechať a nahradiť 200 ml bezlaktózového kokosového nápoja Alpro. 46 % čokoládový posyp Simón Coll nahradíte bezlaktózovou 85 % tabuľkovou horkou čokoládou Simón Coll a dosladíte cukrom. Celý postup zostáva rovnaký.
Na 1 porciu potrebujete tieto suroviny
- 200 ml Alpro kokosového nápoja
- 40 g 85 % horkej čokolády Simón Coll
- 1 malú lyžičku cukru
- ¼ mokka lyžičky mletej škorice
- ¼ mokka lyžičky mletého klinčeka
- ¼ hrušky
Postup prípravy receptu
V malom hrnci na miernom ohni si zohrejeme 200 ml kokosového nápoja. Rozpustíme v ňom 40 g horkej čokolády. Rozpustenú čokoládu vylejeme do mixéra, pridáme štipku mletého klinčeka a ¼ mokka lyžičky mletej škorice. Následne si nakrájame hrušku na menšie kocky a rozmixujeme v rozpustenej čokoláde. Nápoj môžeme navrchu dozdobiť mletým kokosom.
Prajem Vám dobrú chuť!