Tvôj košík
Close Alternative Icon

Veľkonočné čokolády, aké ste ešte nevideli!

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon
Veľkonočné čokolády, aké ste ešte nevideli!

Prvé čokoládové vajíčka sa začali vyrábať v Nemecku a vo Francúzsku začiatkom 19. storočia. Dnes sú, okrem tradičných kraslíc, klasickým darom pre všetkých šibačov. Vo Veľkej Británii majú čokoládové vajíčka ešte silnejšiu tradíciu: rodiny organizujú „hony na vajíčka“ (Easter egg hunt), kedy deti hľadajú ukryté vajíčka po celom dome a záhrade. U nás sme zvyknutí na veľkonočné čokoládové vajíčka menších rozmerov. Vo svete sa však najlepší cukrári a čokolatiéri pokúšajú o nemožné – vytvárajú neuveriteľné čokoládové kreácie, ktoré svojou krásou vyrážajú dych... 

 Zdroj: kokoblackchocolate

V zahraničí sú mimoriadne obľúbené tzv. "dračie vajíčka". Šikovní cukrári pracujú najmä s efektom vysokého lesku a využívajú množstvo flitrovaných prvkov, aby docielili úžasný výsledný dojem. Takéto čokoládové vajíčka slúžia skôr ako dekorácia, no ak vám ich nie je ľúto, môžete ich bez problémov skonzumovať. 

zdroj: pierrehermeofficial 

Luxusná kolekcia z dielne slávnej parížskej cukrárne Pierre Hermé Paris. Vajíčka sú  vyrobené z mliečnej, horkej a bielej čokolády so zlatým povrchovým poťahom. Striedajú sa matné a lesklé línie, čím sa vytvára neopakovateľný dizajn. To však  vyžaduje hodiny trpezlivej a dôslednej práce čokolatiéra. 

  

zdroj: salonduchocolat 

zdroj: michel cluizel 

Rodinná čokoládovňa z Normandie Michel Cluizel vznikla už v roku 1948. Preslávili ich najmä ručne vyrábané pralinky, ale na Veľkú noc čokoládovňa rada pracuje s tradičnými motívmi, ktoré pretvára do hravejšej formy. Veľkonočné barančeky? A prečo nie rovno ako skladačka? 

zdroj: pierre marcolini 

"Haute couture" v oblasti čokolády predstavuje čokolatiér Pierre Marcolini, ktorý svojimi minimalistickými kúskami ohuruje svet už od roku 1995. Čokoládovňa sídli v Bruseli a pracuje metódou bean-to-bar. Vznikajú tu prémiové čokolády a neuveriteľné dizajnové kolekcie. 

zdroj: melt chocolates

Londýnská značka čokolád Melt sa skôr zamerala na vnútro a vytvorila absolútne blažené combo: chrumkavý karamelový popcorn, kúpajúci sa v zamatovej čokoládovej plnke. Hmmmm... 

zdroj: bernachon chocolats 

Veľkonočné čokoládové sliepočky môžu byť celkom nuda, ale rozhodne nie v podaní francúzskej čokoládovne Bernachon Chocolats z Lyonu. Zakladateľ Phillipe Bernachon vyberá len tie najlepšie kakaové bôby a pri výrobe čokolád sa opiera o svoje spomienky z detstva a tradičné receptúry. 

zdroj: chocollazo

zdroj: colleenheidecker 

Čokoládová armáda veľkonočných zajačikov z dielne čokoládovne Colleen Heidecker, ktorí sa rozhodli pre moderný a kubistický dizajn. Čo na nich poviete? My ich milujeme! 

 

Slávna talianska čokoládovňa Amedei Tuscany sa netají tým, že sa pri výrobe svojich čokolád usiluje vždy o absolútnu dokonalosť. Pri pohľade na ich veľkonočné vajíčko o tom ani nepochybujeme... Je to nádhera, čo myslíte? 

 

zdroj: michel cluizel  

zdroj: pierrehermeofficial 

Veľkonočný čokoládový zajac v trochu inom poňatí: ružová ruby čokoláda plná ovocnej chuti a minimalistické tvary. Ďalší dôkaz toho, že aj pomocou čokolády môžete tvoriť umenie. 

veľkonočné čokoládové vajíčko

 zdroj: xocolaters 

A nakoniec naše obľúbené veľkonočné vajíčko z dielne španielskej čokoládovne Simón Coll. Čo vieme naisto: chutí božsky! Poctivo sme ho totiž otestovali... :-)  

S láskou vybrala a spísala  

 

Leave a comment