Choco Journal

  • Spoznajte tajomstvo rodinnej čokoládovne Simón Coll
    Viktória Vargová

    Spoznajte tajomstvo rodinnej čokoládovne Simón Coll

    Výrobcov čokolád existuje na trhu veľké množstvo, ale len pár z nich sa môže pýšiť titulom jednej z najstarších. Príbeh španielskej značky Simón Coll je silno prepletený rodinnými väzbami, vášňou k objavovaniu nových receptúr a láskou k čokoláde, ktorá sa...

  • Viktória Vargová

    3 veci, ktoré by ste mali vedieť o kakaovom masle

    Možno je to len moja naivná predstava, ale predpokladám, že pred kúpou čokolády si prečítate jej zloženie. Teda, pevne v to dúfam. Najmä pri kvalitnej a poctivej čokoláde by ste medzi jednotlivými ingredienciami mali určite natrafiť na kakaové maslo. Mnohí...

  • Viktória Vargová

    Najlepšiu chladenú čokoládu robia v Trnave

    Chladená čokoláda? Počula som už o ľadovej, ale o chladenej nie. Nedajte sa zmiasť. Na prvý pohľad je na nerozoznanie od horúcej, ale akonáhle do nej zaboríte lyžičku, zistíte, že je oveľa krémovejšia, hustejšia a podstatne chladnejšia... V trnavskej čokoládovni ChocoLoco...

  • Viktória Vargová

    Kakaová dužina je sladšia ako mliečna čokoláda

    Na našom facebookovom profile Xocolaters ho vídavate dosť často. Hrá všetkými farbami a v našich končinách sa, bohužiaľ, nepestuje. Naše klimatické podmienky sú pre neho nevhodné. Kakaový bôb je nádherný plod, ktorý rastie na strome – kakaovníka (Theobroma Cacao).     ...