Choco Journal

  • Iný kraj, iná čokoláda
    Monika Dimitrovičová

    Iný kraj, iná čokoláda

    Mnohé krajiny ovplyvnili súčasné podoby a trendy v čokolatierstve. Niektoré značky si dokázali udržať dlhodobo svoje dobré meno i kvalitu, iné zasa podľahli masovej výrobe a predaju. V dnešnom blogu som sa zamerala na štyri krajiny, ktoré sú z hľadiska histórie čokolády významnými a do...

  • Viktória Vargová

    Najlepšiu chladenú čokoládu robia v Trnave

    Chladená čokoláda? Počula som už o ľadovej, ale o chladenej nie. Nedajte sa zmiasť. Na prvý pohľad je na nerozoznanie od horúcej, ale akonáhle do nej zaboríte lyžičku, zistíte, že je oveľa krémovejšia, hustejšia a podstatne chladnejšia... V trnavskej čokoládovni ChocoLoco...